НЕОБХІДНИЙ ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ПОЛЬСЬКОЇ ВІЗИ

Отримання робочої візи в Польщу — це обов’язкова і трудомістка процедура для жителів пострадянського простору, які їдуть з метою подальшого працевлаштування.

 

Існує два види робочих віз до Польщі:

 

  1. Піврічна віза — цей документ дозволяє безперервно перебуває і працювати на території країни строком до 180 днів, або здійснювати трудову діяльність з перервами, за умови, що сумарна кількість днів не перевищує — півроку.
  2. Річна віза — оформляється тільки з дозволом від Воєводи і дозволяє безперешкодно працювати в Польщі, протягом одного року.

Необхідний пакет документів для отримання польської візи:

 

— заповнена візова анкета. Дана анкета заповнюється друкованими літерами і розбірливим почерком, особисті дані переписуйте з закордонного паспорта, в точності. До заповненої анкети прикладіть фотографію. 

одна фотографія паспортного розміру, зроблені на білому фоні.

оригінал та ксерокопія всіх сторінок закордонного паспорту. Термін дії міжнародного паспорту не повинен закінчуватися раніше, ніж через 3 календарних місяці після запланованої дати повернення. Крім ксерокопії першої сторінки закордонного паспорту, надайте інформацію про всі Шенгенські візаи, за останні п’ять  років.

оригінал і копія всіх сторінок паспорту своєї країни (паспорта громадянина України).

оригінал та ксерокопія медичного страхового поліса. Сума страховки на людину становить 30000 євро. Додатково перевірте правильність даних, зазначених у страховому полісі. Медична страховка повинна покривати всі дні перебування на території Польщі. Прикладіть квитанцію про оплату страхового полісу (оригінал і ксерокопію).

— поїздка до Польщі, з метою здійснення трудової діяльності протягом півроку, повинна супроводжуватися заявою-дорученням на виконання роботи. Іншими словами — запрошення від працедавця, в якому повинно міститися: назва фірми, підпис керівника та печатка, а також тривалість візиту (точна кількість робочих днів).

— для отримання річної візи, ви повинні отримати дозвіл на трудову діяльність від Воєводського управління. В якому, також, повинна бути вказана інформація про компанію що запрошує вас на роботу, документ повинен бути завірений всіма необхідними підписами і печаткою.

Не забудьте, перед подачею документів сплатити візовий збір у візовий центр. Ксерокопію і оригінал квитанції про оплату слід мати при собі, під час подачі документів в ППВА.

 

І пам’ятайте, що правильно заповнені документи, наявність оригіналів і ксерокопій, оплачені квитанції — мінімізують відсоток відмови. Підходьте до цього питання з великою делікатністю.

Мы в соц. сетях

НЕОБХІДНИЙ ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ПОЛЬСЬКОЇ ВІЗИ: 10 комментариев

  1. Катя:

    Добрый вечер. Скажите пожалуйста, могу ли я подать документы на годовую визу в Польшу, если на данный момент есть актуальная годовая виза. Или нужно ждать окончания действующей визы? И будет ли анулирована действующая виза?

    1. Marina:

      Добрый день,нужно подождать пока закончится текущая виза и после этого открывать новую. Если Вы имеете ввиду визы в разные страны, тогда нужно аннулировать предыдущую визу и только после этого открывать новую.

  2. Оля:

    Подскажите пожалуйста, могу ли я оплатить визовый сбор в банке за себя и за мужа, без его присутствия? Заранее спасибо)

    1. Marina:

      Добрый день. Да, официальная супруга может оплатить визовый сбор в кредо- или идея-банке за себя и за мужа без его присутствия но для этого у Вас на руках должен быть оригинал его загранпаспорта.

  3. Ангеліна:

    Доброго дня. У мене український паспорт — пластикова карта. Чи необхідно до неї прикладувати справку з місця прописки?

    1. Marina:

      Доброго дня. Так, обов’язково необхідно мати справку з пропискою.

  4. Толя:

    Проконсультируйте меня пожалуйста. Оформляю воеводскую визу в Польшу, одновременно с этим шел бракорозводный процесс. Сегодня суд вынес решение о разводе, а документальное подтверждение мне выдадут только через две недели. На тот момент виза должна быть уже открыта. Должен ли я уведомить какие-либо службы об изменение семейного статуса? И нужно ли решение о разводе для пересечения границы?

    1. Marina:

      Здравствуйте. Данные о Вашем семейном положении необходимы только для заполнения анкеты в визовом центре. Там указывается официально семейное положение на момент подачи документов. Дополнительных документов не понадобится. Для пересечения границы эта информация тоже не нужна.

  5. Федор:

    Здравствуйте! Подскажите мне ,пожалуйста, я собрал пакет документов для визы. Сказали идти и оплатить визовый сбор. Подскажите, кто скажет мне когда приходить в визовый центр после оплаты сбора и какого числа? Документы собраны, а дальнейшую схему я не понимаю спасибо

    1. Marina:

      Добрый день. После оплаты визового сбора в течении 1-3 дней Вам перезвонят с визового центра и озвучат время и дату для подачи документов.

Добавить комментарий для Толя Отменить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Горящие вакансии
View more Нужны гипсокартонщики на работу в Германию
Столяр
View more Столяр
View more Работник в лизинговую компанию со знанием немецкого языка
View more Работник на склад